Newsletter

Przyjęcia

sectionImage

WESELA

Zapraszamy do Hotelu Metro ***, w którym zorganizujemy dla Państwa wymarzone zaślubiny...

Wiemy jak wielu przygotowań wymaga zorganizowanie tego najważniejszego dniu w życiu. Dlatego wspieramy Państwa na każdym kroku.  Niezależnie od tego czy marzycie o kameralnym przyjęciu dla rodziny i najbliższych przyjaciół czy o hucznym weselu i zabawie aż do świtu - my Wam w tym pomożemy. Jesteśmy po to, aby spełnić wszystkie Państwa marzenia o tym wyjątkowym dniu...



Młodej Parze i Państwa Gościom zapewniamy:

  • wszechstronną salę bankietową mieszczącą 120 osób
  • wykwintne menu weselne (w formie tradycyjnej lub w formie bufetu szwedzkiego)
  • obsługę kelnerską na najwyższym poziomie
  • nocleg dla Młodej Pary w apartamencie w ramach prezentu ślubnego
  • atrakcyjne ceny zakwaterowania Gości weselnych
  • pomoc w koordynacji całej uroczystości weselnej

 
  MENU WESELNE w Hotelu Metro od 139 zł/os*

* Menu 139 zł za osobę + apartament dla pary młodej gratis

OBIAD:
- rosół z makaronem,
- kotlet schabowy po szwajcarsku,
- kotlet drobiowy po królewsku,
- ziemniaki, kluski śląskie,
- zestaw surówek.


PRZEKĄSKI:
- jajko garnirowane,
- łosoś po kapitańsku,
- śledzie po balatońsku,
- pasztet staropolski z sosem chrzanowym,
- galantyna w auszpiku,
- sałatka hawajska,
- sałatka grecka,
- paleta mięs pieczystych (karczek pieczony, boczek faszerowany mięsem i pieczarką, schab ze śliwką kalifornijską, schab z morelą),
- warzywa sezonowe i marynaty,
- pieczywo, masło.

Cztery przekąski na osobę - rodzajowo dowolny wybór

DANIA GORĄCE:
- płonące udka kurczaka, pieczarki faszerowane,
- barszczyk z pasztecikiem

* inne świadczenia nie zawarte w propozycji menu dodatkowo płatne

 

Menu 199 zł za osobę + noclegi dla pary młodej i gości weselnych gratis*

OBIAD:
- rosół z makaronem lub krem warzywny,
- pieczeń wieprzowa w sosie własnym,
- kotlet drobiowy po królewsku,
- schab faszerowany pieczarkami,
- ziemniaki, kluski śląskie,
- bukiet jarzyn.

Obiad serwujemy na półmiskach - w przeliczeniu półtorej porcji na osobę.

DESER:
- lody


PRZEKĄSKI:
- łosoś po admiralsku,
- szynka faszerowana szparagiem,
- galaretki drobiowe,
- śledzie w oleju i w śmietanie,
- galantyna z kurczaka z żurawiną,
- paleta mięs pieczystych (karczek pieczony, boczek faszerowany mięsem i pieczarką, schab ze śliwką kalifornijską, schab z morelą),
- pasztet w sosie tatarsim,
- sałatka nowojorska (pierś z kurczaka, jabłko, seler, ananas, majonez),
- warzywa sezonowe i marynaty,
- pieczywo, masło.

Cztery przekąski na osobę - rodzajowo dowolny wybór.

DANIA GORĄCE:
- udziec wieprzowy z kapustą zasmażaną,
- barszcz z krokietem.


NAPOJE W BUFECIE:

- kawa, herbata i owoce.
- woda mineralna i napoje owocowe niegazowane, a gazowane na dodatkowe zamówienie.

* inne świadczenia nie zawarte w propozycji menu dodatkowo płatne

 

Menu 229 zł/os + noclegi dla pary młodej i gości weselnych gratis*

OBIAD:
- rosół z makaronem,
- trzos ze schabu nadziewany grzybami leśnymi,
- rolada wołowa z boczkiem i ogórkiem w sosie własnym,
- kotlet schabowy faszerowany szpinakiem i serem feta,
- kotlet Hetmański/filet z kurczaka z cebulą, serem żółtym i pieczarkami,
- ziemniaki, kluski śląskie.

Obiad serwujemy na półmiskach - w przeliczeniu półtorej porcji na osobę.

DESER:
- lody

BUKIET JARZYN:
- trzy rodzaje surówek sezonowych,
- warzywa blanszowane na gorąco.


PRZEKĄSKI:
- galaretka drobiowa,
- sałatka nicejska (pomidor, ogórek, sałata, grillowana pierś z kurczaka z sosem vinegret),
- sałatka grecka,
- paleta mięs pieczystych: karczek pieczony, boczek faszerowany mięsem i pieczarką, schab ze śliwką kalifornijską, schab z morelą,
- pasztet po staropolsku z żurawiną/sosem chrzanowym,
- łosoś po kapitańsku z nadzieniem serowo-czosnkowym,
- galantyna z kurczaka z owocami,
- kurczak faszerwowany mięsem i pieczarkami,
- jajko garnirowane z sałatką jarzynową,
- pstrąg wędzony,
- szynka faszerowana szparagiem/pieczarką.

Cztery przekąski na osobę - rodzajowo dowolny wybór.

DANIA GORĄCE:
- szynka zapiekana w cieście z zapieczonym ryżem i owocami,
- udko faszerowane/szaszłyk,
- barszcz z krokietem/pasztecikiem.


NAPOJE W BUFECIE:

- kawa, herbata i owoce.
- woda mineralna i napoje owocowe niegazowane, a gazowane - na specjalne zamówienie.
- fontanna czekoladowa.

* inne świadczenia nie zawarte w propozycji menu dodatkowo płatne

 

Ponadto oferujemy:

- Swojskie nalewki

Dla wzbogacenia weselnego stołu proponujemy, by pojawiły się na nim nasze pyszne, swojskie nalewki: cytrynówka, aroniówka lub miodula, którymi goście będą wznosić toasty za pomyślność młodych i dla własnej zdrowotności. Butelka (0,5 l) kosztuje 75 zł.

- Stół wiejski

Oferujemy także możliwość zamówienia stołu wiejskiego pełnego swojskich, tradycyjnie wytwarzanych wyrobów, na którym znajdują się takie rarytasy jak:

- swojskie wędliny,
- pieczone mięsiwa,
- chłopska kiełbasa i kaszanka,
- wiejski chleb ze smalcem lub staropolskim smarowidłem i szczypiorkiem,
- staropolski bigos,
- żurek ze swojską kiełbasą,
- sałatka ziemniaczana,
- kiszone ogórki.

Stół wiejski - cennik:

- do 80 osób - 2,5 tys. zł,
- do 100 osób - 3 tys. zł,
- powyżej 100 osób - 3,5 tys. zł.

 

Każda uroczystość weselna jest przygotowywana indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami i możliwościami finansowymi naszych Gości. Powyższe propozycje są wyłącznie naszymi sugestiami. Istnieje możliwość modyfikacji menu z uwzględnieniem potraw na Państwa specjalne życzenie.

* Noclegi dla gości weselnych gratis obowiązują przy organizacji wesela dla minimum 75 dorosłych osób. W przypadku większych przyjęć weselnych  jesteśmy w stanie zaoferować 120 miejsc noclegowych dla naszych Gości.

Dzieci w wieku 4-12 lat - 50 proc. ceny menu, dzieci do czwartego roku życia - gratis.

czytaj więcej
zwiń tekst
sectionImage

KOMUNIE, CHRZCINY, BANKIETY

Hotel Metro *** to doskonałe miejsce do organizacji komunii, chrzcin lub wszelkiego rodzaju baknietów. Wykwintna kuchnia i profesjonalna obsługa, zapewniają niepowtarzalną atmosferę tych wyjątkowych wydarzeń. Naszym celem jest uczynienie tych chwil pięknymi i niezapomnianymi.

Zapewniamy:

  • profesjonalną obsługę kelnerską
  • wyborne menu
  • elegancki wystrój dostosowany do charakteru uroczystości
  • fachową pomoc w organizacji przyjęcia

Ponadto polecamy:

  • usługi fotografa
  • usługi florysty

Poniżej zamieszczamy propozycję menu, którą na Państwa życzenie możemy dowolnie zmodyfikować i dostosować do Państwa indywidualnych oczekiwań.


Menu w cenie 129 zł/os.:

Przystawka:      
Róża z łososia z dipem ziołowym        

Zupa:        
Królewski rosół z makaronem 

Danie główne na półmiskach:        
Kotlet devolay         
Karczek w sosie własnym        
Schab panierowany na złoto        
Kluski śląskie        
Ziemniaki pieczone        
Bukiet surówek

W przeliczeniu półtorej porcji na osobę  

Deser:        
Deser lodowy  

Zimne przekąski:        
Mięsa pieczone        
Pasztet staropolski        
Roladki z szynki z kremem chrzanowym        
Tymbaliki drobiowe        
Jaja w sosie tatarskim        
Sałatka ryżowa z kurczakiem         
Sałatka wiejska         
Śledź z sałatką z pora        
Roladki z łososia        
Kompozycja dipów         
Pieczywo, masło.       
Cztery porcje przekąsek na osobę - rodzajowo dowolny wybór     
        
Napoje gorące i chłodzące: kawa, herbata,woda, soki owocowe 

czytaj więcej
zwiń tekst
Web Analytics